Az Angelika egészségre gyakorolt hatásai

Az Angelika, vagyis angelikafű, ismertebb nevén a kínai angyalgyökér Kínában, Japánban és Koreában már évezredek óta felhasznált növény gyógyászati célokra. A "nők ginzengjének" is nevezik, hiszen menstruáció - karbantartó, hormondoktor, valamint klimax - elsimító hatásokkal is rendelkezik. Igencsak széleskörűen, minden női problémára alkalmazzák, hiszen hatékony segítséget jelenthet minden nő számára.

Egeszseg

Kínában a nők leves és tea formájában is napi szinten fogyasztják, továbbá itt kórházakban és egészségügyi központokban is felhasználják ezt a növényt gyógyhatásainak köszönhetően. Az Angelika napjaink egyik leguniverzálisabb gyógynövénye, amelyet gyakran a ginzenghez hasonlítanak. Nőgyógyászati előnyei mellett pedig más egészségügyi hatásokkal is rendelkezik, amelyeket most részletesen ismerhetünk meg.

Rendszeres fogyasztásával fenntartható a nők húgy- és ivarrendszerének megfelelő működése, valamint a megfelelő oxigén szállítás és a normál vérkeringés is. Az Angellica+4 csökkenti a menstruáció előtti és utáni tüneteket, továbbá képes szabályozni a menstruációs ciklust és a méh összehúzódását is.

További előnyei:

  • Antioxidáns hatás: Az Angellika magas E-vitamin tartalommal rendelkezik, valamint ferulsavat is tartalmaz, amely egy újonnan felfedezett antioxidáns. Ennek a két összetevőjének köszönhetően antioxidáns hatásokkal rendelkezik, vagyis képes megvédeni a sejteket és a szöveteket a káros szabad gyökök hatásaitól. Az Angellika antioxidáns hatásainak köszönhetően egyes rákos megbetegedések kialakulását is képes megakadályozni. Felhasználható az agyvérzés, az érelmeszesedés, a májbetegségek és a szívroham kezelésében, valamint megelőzésében is.
  • Vércukorszint csökkenés: Szintén a ferulsav tartalmához vezethető vissza, hogy az Angellika képes csökkenteni a vércukorszintet, így a cukorbetegek számára is segítséggel lehet a rendszeres fogyasztása.
  • Koleszterinszint csökkenés: Magas antioxidáns hatásaihoz vezethető vissza, hogy az Angellika fogyasztásával hatékonyan csökkenthető a triglicerid szint és a koleszterin szint is, amelyeknek köszönhetően a szívbetegségek kialakulási kockázata csökkenthető. Emellett a magas vérnyomás kezelésére is alkalmas, továbbá segítségével a szimptomatikus fejfájás kialakulása is megelőzhető.
  • Anti - mikrobális hatásának köszönhetően hasonlóképpen széles körben használják, vagyis gomba-, baktérium- és vírusölő tulajdonságokkal is rendelkezik.
  • Gyulladás gátló hatás: Kutatásokkal bizonyított, hogy az Angellika gyulladáscsökkentő hatásainak köszönhetően enyhíti az ízületi- és izomfájdalmakat.
  • Az Angellika növeli a májsejtek oxigén felvételét, amely tulajdonságának köszönhetően tisztítja a vért, valamint táplálja az agyat, a lépet és a szívet. Segítségével hozzájárulhatunk a szív- és érrendszer normál állapotának megőrzéséhez.

Most már részletesen is láthatjuk, hogy az Angellika mennyire sokoldalú növény. Felhasználható nőgyógyászati problémák kezelésére, segítségével fogyhatunk, erősíthetjük az immunrendszerünket, valamint még egyes betegségek kialakulási kockázatát is csökkenthetjük. Fogyasztása ajánlott azon emberek számára, akik szeretnének megszabadulni a túlsúlytól, vagy szeretnék erősíteni az immunrendszerüket. Valamint azon nők számára is,akik nőgyógyászati problémákkal küzdenek.

Vásárlás

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!