Az Angelika, mint adaptogén gyógynövény

A korábbiakban már megismerhettük részletesen az Angelika gyógyhatásait, egészségügyi hatásait, súlycsökkentő tulajdonságait, valamint a nőgyógyászatban is felhasználható előnyeit. A kínai angyalgyökér egy közkedvelt növény a kínai gyógyászatban, ahol a kórházak is előszeretettel alkalmazzák.

Gyogynoveny

Adaptogén gyógynövényként az Angellica+4 segíti testünket az alkalmazkodásban is, vagyis képes kiegyenlíteni a stressz hatásokat. Adaptogén hatásainak tulajdonságainak köszönhetően pozitív hatással van a stressz kezelésében. A stressz úgynevezett urbanizációs betegség, korunk egyik legismertebb népbetegsége, amelynek kialakulása sok esetben több betegség kialakulásához vezet.

Egyik fő okozója a stressznek a rohanó életforma, a határidők, a zaj, a tömeg. A stressz fogalma a 30-as évekre vezethető vissza és Selye János kutatói munkáinak köszönhetõen vált ismertté.

A szervezetünk számára ez a betegség számos negatív hatást eredményez. A kutatások azt mutatják, hogy a betegségek több, mint 80 %-a a stresszre vezethető vissza. Sokunkban a számok hallatára biztosan felmerül a kérdés, hogy védhetnénk meg a szervezetet a stressz káros hatásaitól, valamint magának a stressznek a kialakulásától? Manapság már számos betegségre van alternatív gyógyír. A stressz is kezelhető természetes gyógynövényekkel. Itt kerülhetnek képbe a természetben is fellelhető adaptogén gyógynövények.

Az adaptogén gyógynövények

Mit jelent valójában az adaptogén gyógynövény kifejezés? Ezt próbáljuk meg most kicsit részletesebben körüljárni. Az adaptogén gyógynövények olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyeknek köszönhetően képesek minimálisra csökkenteni a szervezeten belül a stressz okozta káros hatásokat. Az adaptogén tükörfordításban alkalmazkodót jelent. Ezek a növények növelik a szervezet ellenálló képességét a fizikai sérülésekkel, a stresszel és a kimerültséggel szemben. Energetizáló és fiatalító gyógynövényeknek is nevezték őket korábban.

Képesek egyensúlyt teremteni szerveink működésében, így több ezer éve használják az egészség javítására. Az adaptogén gyógynövények tehát teljesen egyedülálló módon gyakorolnak pozitív hatást a szervezetünkre és ezáltal az egészségi állapotunkra.

Adaptogén gyógynövények jellemzői

Milyen kritériumoknak kell megfelelniük a növényeknek, hogy az adaptogén csoportba sorolhassuk őket? Az első és talán a legfontosabb, hogy a szervezetre nézve teljesen ártalmatlannak kell lenniük. Az adaptogén gyógynövénynek képesnek kell lennie a normális testi funkciók fenntartására a szervezetet érő folyamatos támadásokkal szemben. Minden adaptogén gyógynövénynek tartalmaznia kell antioxidánsokat. Itt viszont meg kell jegyezni, hogy nem minden antioxidáns adaptogén is egyben.

Az adaptogén növények rendszeres fogyasztásával nem befolyásolhatjuk a normálisan mûködő szerveket. Ezeket a csodálatos növényeket az Ayurvéda, a Hagyományos kínai gyógyászat és más gyógymódokban is már évezredek óta használták. Ma viszont ismét reneszánszukat élik, így az alternatív gyógymódokat kedvelők körében ismét egyre nagyobb figyelmet kapnak.

Vásárlás

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!